Showroom

Openingsuren
Van 1 maart tot 30 september:
Van maandag tot vrijdag
van 9u00 tot 12u30
en van 14u00 tot 18u00
Op zaterdag van 10u tot 12u30

Van 1 oktober tot 28 februari:
Van maandag tot vrijdag
van 9u00 tot 12u30
en van 14u00 - 17u00


De werkwijze van CRP.

Onze werkmethode: guniteren.

De techniek van het opgespoten beton (guniteren) bestaat eruit om met een kanon een homogeen mengsel van zand, cement, grind en toevoegmiddelen op te spuiten. Met een guniteermachine gecombineerd met een geluidvrije compressor met een hoog vermogen en een electriciteitsgenerator kunnen de verschillende aggregaten droog vervoerd worden. Na samenvoeging en met een lichte hydratatie leveren deze aggregaten een product op van de hoogste kwaliteit.

CPR heeft dit bouwprocédé verkozen omdat beton dat een dergelijke behandeling ondergaan heeft een uitzonderlijke weerstand bezit die met andere methodes niet bereikt wordt.

De voordelen van opgespoten beton: kwaliteit voor alles!

Omwille van de hoge projectiesnelheid (140 km/u) biedt de methode van CRP een groot aantal voordelen:
  • Het opgespoten beton is veel compacter, veel dichter waardoor de kuip waterdicht wordt alleen al door haar structuur. De bekleding en de randsteen dragen enkel bij tot het esthetisch aspect van het eindresultaat.
  • De weerstand bedraagt na 28 dagen 550 kg/cm2 tegenover gegoten beton dat slechts 350 kg/cm2 bereikt.
  • Guniteerbeton, bewerkt met een minimum aan water heeft praktisch geen krimp en bijna nul poreusheid, dé waarborg voor een bestand zijn tegen zowat alles. Het licht ruwe aspect zorgt voor een betere aanhechting van bekledingen zoals marbriet, mozaïekstenen of de Briare emailsteen.
  • Door het spuiten van het beton vormt de kuip een schaal uit één geheel. Het metalen geraamte (betonwapening) en het beton van de bodem en van de wanden worden in het zelfde materiaal uitgevoerd, dit heeft het geweldige voordeel dat op die manier een coherent geheel gevormd wordt, waarbij alle waarborgen voor duurzaamheid, waterdichtheid en vorstbestendigheid ingevuld worden.
  • Dit maakt het mogelijk om kuipen met platte bodem of met een zachte helling te maken, met afgeronde hoeken, hetgeen het onderhoud van uw zwembad gemakkelijker maakt en de doeltreffendheid van uw filtreersysteem verhoogt. Dit draagt bij tot het esthetisch uitzicht van uw zwembad.
  • Dit maakt het mogelijk om ook werken uit te voeren op plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn.

Onze vakkennis en onze ervaring.

Onze firma voert deze techniek van het opgespoten beton al meer dan 30 jaar uit. Dank zij onze technici die gespecialiseerd zijn in het bedienen van het betonkanon, kunnen wij u het vakmanschap aanbieden dat van onze zwembaden veruit de duurzaamste maakt die er op de markt zijn.